lørdag 5. oktober 2013

Varme

Ganske tidlig i sommer blogget jeg om at jeg drømte om en ny peis i stuen. Lite visste jeg da at jeg en liten stund etter skulle finne akkurat den peisinnsatsen jeg hadde sett for meg til gi-bort-pris på finn.no. Snakk om flaks!!! Nå er peisen på plass i stuen, og når det blir skikkelig kaldt og surt kan vi fyre i peisen OG se på flammene. Her kan du se hvordan det så ut før.Mannen har utført monteringen selv (har tatt bilder hele tiden for å få ildstedet godkjent) og bygget "mur" av Scamotec-plater. Enda gjenstår det noen ventiler og en plate som skal ligge på gulvet, før ildstedet kan godkjennes og taes i bruk. Enn så lenge får vi nyte noen tente stearinlys i stedet. Dette er mitt bidrag til denne månedens NIB- utfordring. God lørdag!


5 kommentarer:

 1. Så fint det blir=) Skjønner godt at du falt for den. Nå er det bare å glede seg til å ta den i bruk=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Heisann, ingeborg! Det er jommen lov å være heldig av og til, - snakk om flaks når en finner en slik skatt av en peisinnsats å Finn. Dette ble virkelig kjempefint. Også så god en handyman du har også da! Vi rakk akkurat å få godkjent vår peis da vi fant det for godt å flytte fra det gamle huset og inn i et nytt. Vet aaaalt om å vente på ventiler og sikkerhetsplate som må være på plass for å kunne fyre opp, hehe. Et skikkelig koselig bilde, som jeg håper de vet å bedømme til din favør i utfordringen denne gangen. Lykke, lykke til! Klem fra Beate i Skien, en solfylt høstmorgen.

  SvarSlett
 3. Hei,
  Jeg kom over bloggen din igår og har lest og sett mange bilder med inspirerende ideer.
  Kan jeg spørre hvilken farge dere har malt i stuen og gangen? De så så fine ut på bildene.
  Og jeg syns det er så vanskelig å finne farge å bli fornøyd med.
  Med vennlig hilsen Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig hilsen! Så kjekt at du blir inspirert av bloggen min. Det er veldig stas å høre! Jeg er så glad i å lese og bli inspirert av andre bloggere, så det er artig at jeg også kan være inspirerende.

   Stuen er malt i fargen Sand fra Jotun (varm lys beige farge) og vindfanget+ trappegangen i fargen Chi fra Jotun (fin og klar hvitfarge som samtidig ikke blir kald). Ellers er det ferdigmalte panelplater i gangen, så de er standard hvite (mener jeg). Er ikke sikker på hvilke gang du mener, men håper du har fått svar. Lykke til med fargevalget!

   Slett
 4. Så koselig peis! Liker det enkle og hvite, kunne tenke meg en slik løsning selv! La ut en link til dette innlegget fra meg i dag, som en av inspirasjonene mine til ny peis, håper det er greit! :)

  SvarSlett