onsdag 17. september 2014

Peisen- før og etter

Da vi overtok huset vårt for noen år siden, minnet kjellerstuen om interiøret i serien Twin Peaks. Her snakker vi orange vegg-til-vegg-teppe, rødrutete vegglamper, masse mørkt tre og med en stor rødbrun teglsteinspeis. Vi startet oppussingen av kjellerstuen med godt mot og tenkte at dette prosjektet skulle vi få unna på kort tid. Det tok alt annet enn akkurat det, men forvandlingen til slutt er vi godt fornøyd med. Rommet er mye lysere og triveligere. Den store peisen i rommet har blitt malt med vannbasert maling (steinen suger til seg maling som en svamp). Aller først tenkte jeg at jeg ville ha den grå, siden rommet ellers ble så lyst, men gråfargen ble helt feil i forhold til både marmorplaten oppå og under, og sofaen. Dermed ble den tilslutt hvit. 
Bildene viser at peisen ikke er helt jevn i malingen, og det stemmer.  Den nederste delen av peisen har nemlig bare fått ett tykt strøk med hvitmaling, før kjellerstuen plutselig ble rommet til to herlige kattunger og deres mamma. Da peisen ble malt grå holdt det med et strøk, mens resultatet ble veldig dårlig etter kun et strøk hvitmaling. Ventilene og peisgitteret er spraymalt med en maling som tåler sterk varme. Med en hvit peis kom platen oppå og foran mye bedre frem og helheten ble helt annerledes. Peisen er fortsatt stor og tar mye plass i rommet, men resultatet kunne jo nesten bare bli til det bedre. Prosjekt peisforvandling; (neeeeesten) voilà!


3 kommentarer:

  1. Den ble veldig fin;)
    Må le litt også; Vi har to stuer, i den ene hadde vi en lignenede peis. Den ble malt hvit, men var som du skriver fortsatt ganske stor. Enden på visa var riving av peis og pipe. Litt av en jobb da det måtte legges nytt tak inne og ute ;) Husker enda den siste kvelden vi holdt på med utetaket, sent på høsten. Vi måtte bli ferdige for det var meldt regn og vind. Tror nesten ikke jeg kom meg ned fra taket!!
    Sånn var det ;) ;)

    SvarSlett
  2. Hva heter gråfargen på muren?

    SvarSlett