fredag 9. november 2012

Trappen

Etter MYE prøving og feiling, pussing og frustrasjoner er vi tilbake til den opprinnelige planen for trappen vår.
Den har blitt malt hvit og trinnene er lutet. Lutet treverk er helt nydelig!


Orginalt hadde trappen et heftig lag med lakk. Vi har brukt en pussemaskin med bånd hvor pussebladet går rundt. Utfordringen har vært å klare og pusse like bra i krokene hvor vi ikke kom til med den maskinen. Og sannheten er at vi ikke har klart det helt... enda!


På grunn av den vanskelige (les:tidkrevende) pussejobben har jeg vridd hodet og forsøkt å finne en måte hvor man ikke-trenger-å-være-såååå-nøye, men likevel få et bra resultat.
Hvitolje- virket ikke.
Hvit interiørbeis- funket heller ikke.
Og ikke ble noen det noe særlig fint når man gjorde noen av delene. Helt til vi gikk tilbake til den opprinnelige planen. LUT! Det er fint. Treverket blir fremhevet og ser ekte og deilig ut. Så nå må vi bare "flikke" ferdig. Selv om det er litt vanskelig å prioritere når trappen ser bra ut på avstand.


Jeg tror ihvertfall vi kan si med sikkerhet at den ser MYE bedre ut og. Og så er den heller ikke glatt lenger. En dag skal den nok bli HELT ferdig, en dag...
( Lett å unngå og begynne på nytt igjen på med  den ekstemt-mye-støv-jobben. )

2 kommentarer:

 1. Så fint det blir! Jeg har også pusset vekk lakken i vår furutrapp og som du prøvde jeg hvitolje først men det ble ikke særlig hvitt.. Interiørbeis funket derimot veldig bra så det holdt med det her :-) Helt utrolig hvor flott en utdatert trapp kan bli med litt kjærlighet og innsatsvilje :-) Riktig god helg!

  SvarSlett
 2. Hei!
  Forelsket meg helt i trappa deres, nydelig :)
  Vi har et gammelt hus fra 50-tallet (barndomshjemmet mitt) og holder på å pusse opp furutrappa nå. Vi har fjernet tykke lag med tepper og gummirester, og nå er det "bare" laget med lakk igjen, sukk!! Har så lyst på sånn farge i trappa som du har, helt utrolig fin :)
  Hva slags lut brukte du, og kan jeg lute oppå lakken el må den fjernes først?
  Egentlig kunne jeg tenkt meg å ikke slipe trappa helt glatt men beholde den som den er/var med hakk, riper og slitasje som viser at den har blitt brukt, men MÅ fjerne den gulnede lakken. Kan du være så snill og gi meg noen tips?
  Mvh. Nina Bradahl (ninabradahl@gmail.com)

  SvarSlett